• 0535 106 57 38
  • genelsekreterlik@standartpaletdernegi.org

Turpal Palet İmalat Onay Kılavuzu

Firma, Turpal Palet imalatçısı olmak için aşağıdaki adımları izlemelidir.

1. Firma, dernek sitesinde yer alan başvuru formunu doldurur ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ile birlikte dernek adresine kargolar.

2. Denetleme ve lisans bedeli olan 7.500 TL aşağıda bilgileri yazılan hesaba yatırılır. Firmanın başvurusu incelenilir ve denetim için yetkili görevlendirilir.

3. Denetmen imal edilen 20 adet Turpal paleti ve denetim sırasında imal edilecek olan Turpal Paleti ölçer. İmalat Lisans Sertifikası Almak için Firmanın Sahip Olması Gereken Malzemeleri ve uygunluğunu denetler.

4. Firma denetmene, denetim sırasında aşağıda yer alan belgeleri sunmakla ve bir kopyasını vermekle yükümlüdür.

• - İmza Sirküleri
  • - Faaliyet Belgesi
  • - Kimlik Fotokopisi
  • - İkametgah
  • - ISPM 15 Sertifikası
  • - Vergi Levhası

• 5. Denetmenin hazırlayacağı inceleme raporu Standart Palet Derneği’ne sunulur. Gerekli şartları sağlamadığı tespit edilen firmalara bildirim tarihinden itibaren eksikleri tamamlaması için 15 gün süre verilir.

6. Şartları sağlayan firmaya Turpal Palet İmalatçı Lisans sözleşmesi iletilir. Firma sözleşmeyi imzalayıp dernek adresine gönderir.

7. Dernek, bu sözleşmeyi teslim aldıktan sonra firmaya Turpal Palet İmalat Numarası ve sertifikası verir. Firma bu numara ile uymayı taahhüt ettiği Turpal Palet kriterleri ile İmalatçı olabilir. İmalat numarası formunu imzalar ve dernek adresine kargo yapar.

8. Firma, her ayın en geç 5’inde imal ettiği Turpal Palet sayısını Standart Palet Derneği’ne sitede yer alan formu doldurarak bildirir.

Garanti Bankası

• 45078947-STANDART PALET DERNEĞİ
  • IBAN NO : TR23 0006 2001 0940 0006 2976 06

• İMALAT LİSANS SERTİFİKASI ALMAK İÇİN FİRMANIN SAHİP OLMASI GEREKEN MALZEMELER

• • Turpal Onaylı 9’luk ve 7’lik Ring Çivi Otomatik Çivi Çakım Makinesi
  • • ISPM 15 Sertifikası
  • • Donanımlı İmalat İstasyonu
  • • Doğru Ölçüde İmalat Malzemesi
  • • Çeşitli Araçlar (Testere vs)
  • • Turpal Teknik Düzenlemesinin Bir Baskısı Bir Adet Tahta Kalınlığını Ve Genişliğini Ölçmek İçin Kalibre Edilmiş Ölçüm Göstergesi (max-min)
  • • Bir Adet Ahşap Nem Ölçer
  • • Örnek Olarak İmalat Yapılmış 20 Adet Turpal Palet

• TURPAL 60 x 80 Palet Ölçüleri

TURPAL 80 x 120 Palet Ölçüleri

TURPAL MARKASININ ÜRETİM KRİTERLERİ

“Turpal” Markası 80*120 ve 60*80 olmak üzere iki farklı boyutta üretilen paletlerde kullanılacaktır.

Kullanılacak Malzemeler ve Üretim Kriterleri

Tahta Malzeme: Çam Ağacı

Çivi Malzemesi ve Çakım Tekniği:

Takoz Üst Tahta 9’luk Ring Çivi (27 adet)

Takoz Alt Tahta 7’lik Ring Çivi (27 adet)

5,5 Yan Uç Perçin Çivisi (24 Adet)

Montaj Tipi: Otomatik Çakım

Isıl İşlem: Var