• 0535 106 57 38
  • genelsekreterlik@standartpaletdernegi.org

Turpal Palet Tamirat Onay Kılavuzu

Firma, Turpal Palet tadilatçısı olmak için aşağıdaki adımları izlemelidir.

1. Firma, Turpal Palet tadilatçısı olmak için dernek sitesinde yer alan başvuru formunu doldurur ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ile birlikte dernek adresine kargolar.

2. Denetleme ve lisans bedeli olan 7.500 TL aşağıda bilgileri yazılan hesaba yatırılır. Firmanın başvurusu incelenilir ve denetim için yetkili görevlendirilir.

3. Denetmen tadilat edilen 20 adet Turpal paleti ve denetim sırasında tadilat edilecek olan Turpal Paleti ölçer. Tadilat Lisans Sertifikası Almak için Firmanın Sahip Olması Gereken Malzemeleri ve uygunluğunu denetler.

4. Firma denetmene, denetim sırasında aşağıda yer alan belgeleri sunmakla ve bir kopyasını vermekle yükümlüdür.

• - İmza Sirküleri Kopyası
  • - Faaliyet Belgesi
  • - Kimlik Fotokopisi
  • - İkametgah
  • - Vergi Levhası

• 5. Denetmenin hazırlayacağı inceleme raporu Standart Palet Derneği’ne sunulur. Gerekli şartları sağlamadığı tespit edilen firmalara bildirim tarihinden itibaren eksikleri tamamlaması için 15 gün süre verilir.

6. Şartları sağlayan firmaya Turpal Palet Tadilatçı Lisans Sözleşmesi iletilir. Firma sözleşmeyi imzalayıp dernek adresine gönderir.

7. Dernek, bu sözleşmeyi teslim aldıktan sonra firmaya Turpal Palet Tadilat Numarası ve sertifikası verir. Firma bu numara ile uymayı taahhüt ettiği Turpal Palet kriterleri ile tadilatçı olabilir. Tadilat numarası formunu imzalar ve dernek adresine kargo yapar.

8. Firma, her ayın en geç 5’inde tadilat ettiği Turpal Palet sayısını Standart Palet Derneği’ne sitede yer alan formu doldurarak bildirir.

Garanti Bankası

• 45078947-STANDART PALET DERNEĞİ
  • IBAN NO : TR23 0006 2001 0940 0006 2976 06

• Tadilat Lisans Sertifikası Almak için Firmanın Sahip Olması Gereken Malzemeler

• • Turpal Kriterlerine Uygun Çivi ve Kereste
  • • Doğru Ölçüde Onarım Malzemesi
  • • Donanımlı Tamirat İstasyonu
  • • Çeşitli Araçlar (Testere vs)
  • • Turpal Teknik Düzenlemesinin Bir Baskısı
  • • Turpal Onaylı 9’luk ve 7’lik Ring Çivi Çakma Tabancası
  • • Bir Adet Ahşap Nem Ölçer
  • • Örnek olarak tadilat yapılmış 20 adet Turpal Palet
  • • Bir Adet Tahta Kalınlığını Ve Genişliğini Ölçmek İçin Kalibre Edilmiş Ölçüm Göstergesi (max-min)

• TURPAL 60 x 80 Palet Ölçüleri

TURPAL 80 x 120 Palet Ölçüleri

TURPAL MARKASININ ÜRETİM KRİTERLERİ

“Turpal” Markası 80*120 ve 60*80 olmak üzere iki farklı boyutta üretilen paletlerde kullanılacaktır.

Kullanılacak Malzemeler ve Üretim Kriterleri

Tahta Malzeme: Çam Ağacı

Çivi Malzemesi ve Çakım Tekniği:

Takoz Üst Tahta 9’luk Ring Çivi (27 adet)

Takoz Alt Tahta 7’lik Ring Çivi (27 adet)

5,5 Yan Uç Perçin Çivisi (24 Adet)

Montaj Tipi: Otomatik Çakım

Isıl İşlem: Var